De behandeling

Wat is er mogelijk?

 

* De vacht wordt geschoren of getrimd naar eigen keuze en afhankelijk van het ras

* In onze salon hebben we de keuze om uw hond te wassen met een passende shampoo.

* De vacht wordt geföhnd en ‘in model’ geknipt.

* Indien nodig worden de oren en de anaalklieren verzorgd.

* De nagels worden indien nodig geknipt.

* De vacht wordt ‘in model’ geborsteld.

 

Hieronder kunt u de verschillende onderdelen nog even wat uitgebreider bekijken:

Scheren
Door middel van een tondeuse wordt de vacht ingekort. De lengtes variëren van 2mm tot en met 16 mm.

Plukken
Bij plukken wordt het loszittende dekhaar van een ruwharige hond verwijderd. Hiervoor dient uw hond goed “plukrijp” te zijn; dit om te voorkomen dat het de huid niet gaat irriteren.

Knippen
Bij een knipbeurt wordt tussendoor de vacht opgekamd en na de was/fohnbeurt nog eens nageknipt om eventuele piekjes ook weg te kunnen knippen.

Effileren
Effileren is het uitdunnen of inkorten van de vacht door middel van een effileerschaar (getande schaar) en kan op iedere gewenste lengte.

 Ontklitten
De meeste klitten zitten achter de oren, bij de oksels, binnenkant dijbeen of  liezen. Deze klitten zijn meestal makkelijk te verwijderen met een anti klittenkam.
Soms is het verwijderen van de klitten geen plezierige ervaring voor de hond. Het is dan beter de klitten eenvoudig weg te knippen en/of te scheren. Zelfs als u uw hond regelmatig borsteld  kan het voorkomen dat er toch nog klitten komen.

Wassen en föhnen
Het wassen gebeurt door middel van speciale shampoos; hiervan wordt de vacht lekker schoon en gaat uiteraard lekker ruiken. Bijvoorbeeld voor zwarte of witte honden,shampoo voor de gevoelige huid, ei shampoo, vlooien, tea tree, dennen, puppy of medicinale shampoo. Mocht uw hond parasieten hebben, dan kunnen deze door een speciale shampoo of met een tekenpen direct verwijderd worden. Na het wassen maak ik hoofdzakelijk gebruik van een zgn. gizmo waterblazer. Deze blaast het water letterlijk uit de vacht waardoor de hond vlugger droog is en losse haren en de laatste zandkorrels en huidschilfers worden verwijderd. Ook gebruik ik een gewone grote staande föhn en/of een handföhn.

Ontwollen
Veel rassen hebben naast de normale dekvacht ook veel ondervacht oftewel onderwol genoemd. De meeste eigenaren herkennen het loslaten van deze onderwol als ‘ruien’ (meestal zo’n twee keer per jaar).
Door middel van het juiste gereedschap zoals de Coat King of Furminator kan deze onderwol zo veel als mogelijk verwijderd worden.
Ook een wasbeurt waarbij de shampoo gedurende een langere tijd kan intrekken en daarna het overtollig haar uitblazen met de waterblazer helpt bij het verwijderen van de onderwol.

Zodra uw hond helemaal klaar is en er weer mooi uit ziet, neem ik telefonisch contact op en kunt u uw hond weer ophalen.

 

Copyright 2012 hondknippen.nl - Hondentrimsalon Graciël
Website ontwerp: Zuidmedia